Esittely

Green Destinations -ohjelma koostuu Maailman kestävän matkailun neuvoston, GSTC:n tunnustamasta sertifikaatista ja sertifiointia edeltävästä palkinto-ohjelmasta. Se tarjoaa matkakohteille (esim. paikallisyhteisöille, kunnille ja suojelu- ja muille alueille, kuten kansallispuistot, biosfäärialueet ja geopuistot) niitä varten räätälöityjä ratkaisuja vastuullisen ja kestävän matkailun edistämiseksi ja kansainvälisen tunnustuksen saamiseksi. GSTC:n hyväksymä sertifikaatti ja sitä edeltävä palkintojärjestelmä huomioivat niin ympäristö- ja ilmastonsuojelun kuin kulttuuriperinnön vaalimisen ja matkailupalvelujen laadun.

 

Kestävyys on oman perusolennaisen asian, myös sisällön laadun takia nouseva trendi matkailumarkkinoilla ja toimii lisääntyvässä määrin kilpailuvalttina matkailualalla. Pitkällä aikavälillä on todennäköistä, että ennen kaikkea kestävät matkailun muodot ja kohteet säilyvät suosittuina, ja samalla ne lisäävät olemassaolollaan ja käytöllään ihmisten hyvinvointia ja luonnon säilymistä elinkelpoisena.

 

Green Destinations on maailman suurin kestävän matkailun yhteistyöohjelma, jossa on mukana jo yli 120 matkakohdetta 60 maassa. Tavoitteenamme on auttaa kohteita kehittämään toimintaansa globaalien ja YK:n tunnustamien kriteerien ja indikaattorien avulla.

Green Destinations on ainoa markkinoiden käyttämä ohjelma, jonka avulla matkailijat saavat käyttöönsä asiantuntevaa ja arvioitua tietoa matkakohteen ympäristöystävällisyydestä ja kestävyydestä. Palvelun tuottaa Booking.com:in yhteistyökumppani BookDifferent.com.